joyce-optiek-hfd-orthoptie

Orthoptie bij Joyce Optiek

U wilt het allerbeste voor uw kind. Logisch! Om te ontdekken of hij of zij wel of geen bril nodig heeft,  kan knap lastig zijn.

Bezoek aan de orthoptist

Orthoptie wil eigenlijk zeggen: recht kijken. De samenwerking tussen beide ogen vormen de basis voor een rechte oogstand waardoor beide ogen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Als er iets mankeert aan de samenwerking tussen de ogen of aan de oogstand kan een bezoekje aan de orthoptist uitkomst bieden.

Oogmeting voor uw kind

Een onderzoek bij de orthoptist duurt gemiddeld 1 uur. Naast het zicht worden ook de oogstand, de oogbewegingen en de samenwerking tussen de ogen onderzocht. Met behulp van oogdruppels vindt een oogmeting plaats en een beoordeling van de gezondheid van de ogen in het algemeen. Dit betekend dat uw kind een volledig oogonderzoek krijgt de eerste keer en niet alleen gedruppeld wordt om de sterkte te bepalen.

De orthoptist onderzoekt en behandelt: brilcorrecties op jonge leeftijd, scheelzien, lui oog, begeleidt traject afplakken, dubbelzien, oogbewegingsstoornissen, hoofdpijn en leesklachten.

Hiervoor hebben wij in de winkel:

  • Oogdruppels die de pupil verwijden
  • Skiascopie om de sterkte te bepalen
  • Oogspiegel voor een fundusbeoordeling
  • DNeye scan / autorefractor 
  • Testen om scheelstand te beoordelen

Voor ieder kind hebben wij na het hele oogonderzoek een leuk cadeautje! Neem voor meer informatie contact op met Joyce Optiek of kom langs in onze winkel in Amersfoort.

 

 


Top