joyce-optiek-hfd-optometrie

Optometrie bij Joyce Optiek

De optometrist is uw eerste aanspreekpunt als het gaat om de gezondheid van uw ogen. Hoewel onze opticiens oogafwijkingen kunnen herkennen, heeft de optometrist er een vierjarige HBO-opleiding voor gevolgd. U wort dus geholpen door een volledig gespecialiseerde medewerker!

Uitgebreid oogonderzoek

De optometrist onderzoekt de gezondheid van ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril en/of contactlenzen. De optometrist voert een optometrisch onderzoek uit. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere medische behandeling nodig is, dan wordt u doorverwezen (via uw huisarts) naar de oogarts. Het beroep optometrist is sinds 2000 officieel opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarmee is de optometrist wettelijk erkend als professional in de gezondheidszorg. Optometristen hebben een vierjarige HBO-opleiding afgerond.

Hiervoor hebben wij in de winkel:

  • OCT-scan (Netvliesscan)
  • Oogdrukmeter
  • Spleetlamp
  • Oogspiegel
  • Oogdruppels om de pupil te verwijden

U kunt zonder verwijsbrief bij onze optometrist terecht. Komen in uw familie oogafwijkingen of oogziektes voor, of heeft u andere klachten? Neem dan contact met ons op.


Top